Diabetes Voetencheck

Het is voor mensen met diabetes belangrijk om hun voeten goed te controleren om slecht genezende wondjes te voorkomen. Door dagelijks een zelfcheck uit te voeren, houdt u de conditie van uw voeten in de gaten en voorkomt u voetproblemen. De Diabetes Voetencheck app helpt u hiermee.

De Diabetes Voetencheck app is ontwikkeld door RondOm Podotherapeuten. Podotherapeuten weten we als geen ander hoe belangrijk het is voor mensen met diabetes om de voeten goed in de gaten te houden. Kleine drukplekjes, ook al doen ze geen pijn, kunnen wondjes veroorzaken. Helaas genezen deze wondjes dan niet altijd even makkelijk en kunnen er ernstige problemen ontstaan.


Voetzorg op afstand

Om u te ondersteunen bij het controleren van uw voeten, hebben we de Diabetes Voetencheck app ontwikkeld. Uw voeten worden door uw podotherapeut op afstand in de gaten gehouden. Hiermee verkleinen we de kans op voetwonden en hoeft u minder vaak naar de voetzorgspecialist!

 

Hoe werkt de app?

Het controleren van uw voeten gebeurt via o.a. instructiefilmpjes, interactieve vragen en het uploaden van foto´s. Uw podotherapeut monitoort hetgeen wat u invult in de app en neemt indien nodig contact op. Zo worden uw voeten op afstand in de gaten gehouden en verkleinen we de kans op voetwonden. Hierdoor hoeft u minder vaak naar de voetzorgspecialist!

Daarnaast kunt u op ieder gewenst moment van de dag een foto insturen als u wat bijzonders bij uw voeten opmerkt. De foto komt rechtstreeks in de mailbox van de podotherapeut terecht. De podotherapeut zal de foto beoordelen, bepalen of een praktijkbezoek noodzakelijk is en dit aan u laten weten.

Nieuw in de app!

Kennisclips

Wilt u meer leren over diabetes en uw voeten? Bekijk de video’s onder Kennisclips en test uw kennis door de vragen te beantwoorden!


Tijdlijn

Op uw tijdlijn kunt u terugkijken naar uw eerdere voetenchecks. Ook kunt u uw ingestuurde voetenfoto’s vergelijken om meer grip te krijgen op mogelijke veranderingen van uw voeten.


Uw score bijhouden in Mijn prestaties

Onder Mijn prestatie worden uw punten bijgehouden. U kunt punten verdienen door voetenchecks uit te voeren en vragen over de kennisclips goed te beantwoorden

Aangesloten podotherapeuten

Er zijn ondertussen al veel podotherapeuten aangesloten bij de Diabetes Voetencheck app. Is uw podotherapeut nog niet aangesloten? Of heeft u geen podotherapeut? Geen probleem, de podotherapeuten van RondOm Podotherapeut staan voor u klaar.