Hoe werkt de app?

Het gebruik van de Diabetes Voetencheck app is heel eenvoudig en gratis. We leggen het u graag uit aan de hand van een stappenplan.

1. Download de app gratis voor uw mobiel of tablet in de Apple App Store of de Android Play Store. U vindt de app onder de naam Diabetes Voetencheck.

2. Kies uw podotherapeut als zorginstelling en log in met uw telefoonnummer of patiëntennummer. Staat uw podotherapeut er niet bij of heeft u geen podotherapeut? Geen probleem, de podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten helpen u graag. Klik dan op de onderste blauwe knop.

3. Bekijk het informatiefilmpje en beantwoord de vragen. Deze vragen dient u dagelijks of wekelijks (net wat u zelf instelt) te beantwoorden. U kunt de vragen met ja of nee beantwoorden. Uw antwoord kan er naar leiden dat we u vragen om een foto van uw foto te maken en in te sturen. Uw podotherapeut zal deze foto beoordelen en bepalen of het belangrijk is dat u de praktijk bezoekt.

4. Het is belangrijk dat u uw voeten regelmatig controleert. De app verstuurt u daarom een pushbericht dat vraagt of u uw voeten wilt controleren.

5. Naast de dagelijkse voetcontrole kunt u op ieder gewenst moment van de dag een foto insturen als u bijzonderheden aan uw voeten constateert. De foto komt rechtstreeks bij uw podotherapeut terecht. Hij/zij zal de foto beoordelen en bepalen of een (spoed) praktijkbezoek nodig is.

Nieuw in de app!

Kennisclips

Wilt u meer leren over diabetes en uw voeten? Bekijk de video’s onder Kennisclips en test uw kennis door de vragen te beantwoorden!

Tijdlijn

Op uw tijdlijn kunt u terugkijken naar uw eerdere voetenchecks. Ook kunt u uw ingestuurde voetenfoto’s vergelijken om meer grip te krijgen op mogelijke veranderingen van uw voeten.

Uw score bijhouden in Mijn prestaties

Onder Mijn prestatie worden uw punten bijgehouden. U kunt punten verdienen door voetenchecks uit te voeren en vragen over de kennisclips goed te beantwoorden

App downloaden
Bekijk de video en zie hoe u de app kunt downloaden op uw mobiele telefoon of tablet