Hoe werkt de app?

Het gebruik van de Diabetes Voetencheck app is heel eenvoudig en gratis. We leggen het u graag uit aan de hand van een stappenplan.

1. Download de app gratis voor uw mobiel of tablet in de Apple App Store of de Android Play Store. U vindt de app onder de naam Diabetes Voetencheck.

2. Kies uw podotherapeut als zorginstelling en u log in met uw patiëntennummer en geboortedatum. Staat uw podotherapeut er niet bij of heeft u geen podotherapeut? Geen probleem, de podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten helpen u graag. Klik dan op de onderste blauwe knop.

3. Bekijk het informatiefilmpje en beantwoord de vragen. Deze vragen dient u dagelijks of wekelijks (net wat u zelf instelt) te beantwoorden. U kan de vragen met ja of nee beantwoorden. Uw antwoord kan er naar leiden dat we u vragen om een foto van uw foto te maken en in te sturen. Uw podotherapeut zal deze foto beoordelen en bepalen of het belangrijk is dat u de praktijk bezoekt.

4. Het is belangrijk dat u uw voeten regelmatig controleert. De app verstuurt u daarom een pushbericht dat vraagt of u uw voeten wil controleren.

5. Naast de dagelijkse voetcontrole kunt u op ieder gewenst moment van de dag een foto insturen als u bijzonderheden aan uw voeten constateert. De foto komt rechtstreeks in de mailbox van uw podotherapeut terecht. Hij/zij zal de foto beoordelen en bepalen of een (spoed) praktijkbezoek nodig is.

App downloaden
Bekijk de video en zie hoe u de app kunt downloaden op uw mobiele telefoon of tablet