Onderzoekspartners

Leer hier de onderzoekspartners RondOm Podotherapeuten, de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en Stofloos beter kennen.


Fontys Paramedische Hogeschool

Fontys Paramedische Hogeschool is gericht op praktijkgericht onderzoek dat bijdraagt aan: (aanverwante) zorgberoepen en professionals. De specifieke thema’s van Fontys zijn ‘Enabeling’ people by Technology’, ‘Empowering Healthy Behaviour’ en ‘Interprofessioneel samenwerken’. podologie studenten en docenten zullen nauw bij dit project worden betrokken en bieden de expertise van training in en het bevorderen van het gebied van podologie. Het project wordt voorgesteld door het lectoraat ‘Gezondheid, Innovatie en Technologie’ en leidt het project door middel van visievorming, beheer en onderzoek. De groep onderzoekers heeft specifieke ervaring en expertise op het gebied van podotherapie en de implementatie van technologie in de gezondheidszorg. In aanvulling op, de groep heeft een bewezen staat van dienst van gezondheidsgerelateerde SIA Raak-projecten.


RondOm Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten is een grote podotherapeutische eerstelijnszorgorganisatie in Nederland met meer dan 100 podotherapeuten, waaronder vele specialisaties, zoals Diabetes Mellitus. RondOm is een zeer innovatief organisatie, blijkt uit de ontwikkeling van de applicatie. Bovendien, RondOm effectief speelt in op veranderingen en uitdagingen in het veld en ontwikkelt strategieën om deze aan te pakken. Binnen dit project vervult RondOm de rol van probleemeigenaar. Verder biedt RondOm toegang tot een uitgebreid netwerk van podotherapeuten, mensen met diabetes en connecties met relevante externe belanghebbenden. Daarnaast heeft RondOm expertise in huis op het gebied van onderzoek en is geïnvesteerd in een bijdrage aan de podotherapie door middel van e-health-innovatie.


Technische Universiteit Eindhoven

Industrieel ontwerp Is een gevestigde technische universiteit, bekend om de samenwerking met de industrie. De onderzoekers en studenten Industrieel Ontwerpen ontwikkelen technologie voor maatschappelijke uitdagingen en creëren impact door bijv gedragsveranderingsstrategieën toepassen om gezond gedrag van burgers te bevorderen. Gezondheidszorg en welzijn zijn sleuteldomeinen, zowel in onderzoek als in onderwijs. Binnen dit project biedt de TU/e toegang tot en kennis over de integratie van nieuwe technologieën in een maatschappelijke context. Verder zal de TU/e het ontwerpproces van de verbeterde applicatie leiden. Tot slot dragen TU/e-studenten bij aan het project door het uitvoeren van (afstudeer)projecten in relatie tot: de diabetescontext.