Studenten Fontys ICT & Media Design ontwikkelen en onderzoeken functionaliteiten van app

Van januari 2022 t/m mei 2022 hebben de studenten van de Fontys ICT & Media Design in opdracht van RondOm Podotherapeuten en Team ‘Technology Support for Diabetes’ van Fontys Hogeschool een project uitgevoerd over het verbeteren van de gebruikerservaring binnen de Diabetes Voetencheck applicatie. Na een uitgebreid literatuuronderzoek en samenwerking met podotherapeuten en belanghebbenden is een adviesdocument tot stand gekomen en zijn een aantal functionele prototypes ontworpen.


Verschillende fases

In deze periode zijn meerdere fases doorlopen. Allereerst is er onderzoek gedaan naar de verschillende aspecten van de opdracht. Vervolgens zijn de inzichten uit het onderzoek bestudeerd en zijn deze verwerkt naar een concept. Hierna zijn er onderzoeken gedaan die meer diepgang gaven op de deelproducten. Uiteindelijk zijn er functionele prototypes ontworpen die de onderzoeksbevindingen konden valideren.


Veel onduidelijkheid

Aan de hand van de onderzoeken blijkt dat er wel nog een aantal onduidelijkheden zijn. Zo zal er op verschillende gebieden nog meer onderzoek gedaan moeten worden en zullen een aantal functionaliteiten verder getest moeten worden.