Studenten zijn volop aan de slag!

Vanuit verschillende opleidingen van de Paramedische Hogeschool en de Technische Universiteit van Eindhoven zijn studenten begin september gestart met hun afstudeeronderzoek binnen het Diabetes Voetencheck Project. Zij zijn enthousiast en gemotiveerd om vanuit hun eigen disciplines waardevolle bijdragen te leveren aan de doorontwikkeling en duurzame implementatie van de Voetencheck app.

Studenten vanuit de opleiding MBRT (Medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken) houden zich bezig met het bevorderen van de kwaliteit van ingestuurde voetenfoto’s zodat deze accuraat te beoordelen zijn door podotherapeuten.

Verder richten studenten van de opleiding fysiotherapie zich op hoe implementatie van bewegingsoefeningen en/of trainingen een bijdrage kunnen leveren aan de preventieve werking van de app. Ook focust één van de fysiotherapeuten in opleiding zich op hoe andere zorgprofessionals (naast podotherapeuten), in het zorgtraject van mensen met diabetes, met hun vakspecifieke kennis kunnen bijdragen aan educatie met betrekking tot zelfmanagement via de app.

Eén studente van de opleiding Mens & Techniek verkent in haar afstudeeronderzoek hoe (externe) motivatiestrategieën consequent gebruik van de Voetencheck app kunnen bevorderen.

Vanuit de TU/e wordt er door studenten Industrial Design hard gewerkt aan een temperatuur-sensitieve mat voor de detectie van voetwonden en het vertrouwen in AI analyses van voetenfoto’s met de bijhorende communicatie via de Voetencheck app.

Binnenkort wordt onze ‘learning community’ aangevuld met drie podotherapiestudenten. Zij lopen momenteel stage bij RondOm en zullen aan de slag gaan met de duurzame implementatie van de verbeterde Voetencheck app binnen RondOm, maar ook bij andere relevante praktijken en zorgprofessionals.

Heel wat studenten met projecten om trots op te zijn!!

We houden jullie op de hoogte door studenten de kans te geven om hun voortgang via deze pagina met jullie te delen.