Symposium ‘Duurzame implementatie van technologie voor mensen met diabetes’ brengt experts samen voor preventie van voetcomplicaties

Op 15 maart 2023 organiseerden de consortiumpartners van het project ‘Technology Support for Diabetes’ een tweede Symposium: ‘Duurzame implementatie van technologie voor mensen met diabetes’. Een innoverende avond met de aanwezigheid van betrokkenen en geïnteresseerden. Allemaal met hart voor preventie van voetcomplicaties bij mensen met diabetes, en geloof in de mogelijkheden van de ‘Voetencheck app’ en het ontwerp van aanvullende technologieën.

Tijdens het Symposium werd er door Deborah Pelders (Onderzoeker Fontys Paramedisch) een update gegeven over de missie van de onderzoeksgroep, de waarden van ontwerpend onderzoek, de huidige stand van zaken wat betreft de ontwikkeling van de Voetencheck app, en de ontwikkelkansen van aanvullende technologieën.

Vervolgens deed Eveline Wouters (Buitengewoon hoogleraar en Lector Paramedisch: Succesvolle technologische innovaties in de zorg) haar verhaal over de implementatie van technologie in de zorg. Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe technologieën zoals de Voetencheck app omarmd worden en landen in de maatschappij?

Daarna werd de vernieuwde ‘Voetencheck App’ gelanceerd! Met trots en motivatie voor de toekomst genoten we vervolgens van het heerlijke eten.

Na het diner kwamen Frederik Vogelzang (voorzitter NVvP), Wouter Meeuwis (ontwerper van TempSense en student Industrial Design), en Laura Zantboer (Diabetes podotherapeut) aan het woord. Hun perspectieven op E-heatlh, visie en ontwerpkansen met betrekking tot voettemperatuurmetingen bij mensen thuis, en ervaringen met de Voetencheck App waren veelbelovend!

De avond werd afgesloten met een presentatie van Fruitpunch AI, een studententeam van de Technische universiteit van Eindhoven die binnenkort de mogelijkheden van AI voor de Voetencheck App zullen verkennen!

Al met al, een avond die wij niet snel zullen vergeten! Bedankt voor ieders bijdragen en aanwezigheid.

Eveline Wouters: “Wat hier vanavond gepresenteerd is vind ik zeer bewonderenswaardig en een prachtig voorbeeld van de kracht van samenwerking tussen disciplines.”
Eveline Wouters: 
“Wat hier vanavond gepresenteerd is vind ik zeer bewonderenswaardig en een prachtig voorbeeld van de kracht van samenwerking tussen disciplines.”